kicah cinta utk semua..hahhaa
Monday, August 11, 2008 7 comments

waa..terkejut ade jugak yg nak tauy kisah cinta aku..tapi mcm kekawan rapat jeee..hahaha..nampak sgt takde sapa baca blog aku ni melainkan kekawan..hehe
mungkin kerana aku jarang skali update..maka ramai yg malas nak membaca..

apepon..aku tatau either i'm cursed or blessed with this thing we all called love.

*ironi sekali, winamp bukak lagu confession by Usher, mcm tau tau je aku nak mengkonfess..)mcm mane kalau aku ckp..aku start suka suka org ni masa umo yg agak kecik? to be exact, umo 6 tahun..hahaha..masa tuh tadika, Tadika Kemas Lembah Keramat, tatau ahh kalau ade lagik ke tidak tadika tu..tapi aku hingat lagik..masa kecik bapak aku nak menganta aku ke tadika tu..kena lalu satu longkang besarrrrr..so aku ngan bapak aku pon mcm takut takut je nak lalu..huhuhu..

kembali pada cite aku, masa tadika..nama bdk pompuan tu..err..apeee..shaz sumthin..shaz ape eh..errr..shazlina kot..haa..ye laa kot..shazlina. Bdk pompuan ni mmg pada aku masa tu sgt cute, pasal tah..dia mcm mix kot..muka comel, pastu pipi ade cam bintik² merah tu..alaa..mcm bdk pompuan english..haa..gitu ahh..masa tadika tu ..aku duk suka dari jauh je..huhuhu..aku ni pemalu sebenarnya masa kecik..pemalu gile..hehe..

then masuk skola rendah..sumpah aku dah tak hingat kelas ape aku..tapi yg aku hingat, budak shazlina ni sekelas ngan aku dari darjah satu sampai darjah 3..so mcm best gile ahh nak pi skola tuh, bdk pompuan ni plak slalu jadik penolong ketua darjah, so aku mcm slalu sapot dia ahh bile bbdk bising..hahahaha..gile kipas angin ok..mende paling sweet aku rasa aku buat kat dia adalah....

memberikan dia butang baju melayu, pasal ade batu kaca tuhkan...so aku hingat mende tuh macam diamond..hahahaha..

darjah 4, aku masuk kelas lain..masa tuh mmg frustrated gegile..susah gile nak jumpa shazlina tu dah..huhu..masa masuk darjah 4 tuh..aku banyak buat perangai..malas buat keje skola laa..ape laa..tapi segalanya bertukar..pasal masa darjah 4 tu..aku kena denda ngan cikgu kelas, kena tukar tempat dlm kelas..aku duduk sebelah sorang awek..ape ke nama dia..yg aku igt..nama dia siti je..

siti ni mmg budak pandai, so aku jadik lagik segan..terus lagik diam aku jadik dlm kelas tu..tapi kejap je ahh..lepas dah jumpa geng geng sekepala, main bola cop lahh, main konda kondi..terus aku jadik seorang yg fofuler dlm kelas tu..tapi aku masih lagik mendiamkan diri bile duduk sebelah dak siti ni..until one day..siti tu tanye kat aku..kenapa aku slalu senyap je kalau duduk sebelah dia..tapi kat tempat lain aku kepoh, aku ngan selamber je jawap.."pasal sy suka awk..jadi sy malu.."

kah kah kah..sumpah mende tu mcm terkeluar je ok..turnsout..minah tuh pon ade skit syok ngan aku..hahaha..tapi takat tuh je ahh..suka suka je..bukan cam dak dak skang ni..siap kapel lagik..hahaha..

masa darjah 5, parent aku pindah ke ampang plak..so skola pon kena pindah..masa tuh mmg aku sedey gile beb..pasal aku rasa mcm dak siti ni baik nak mampos..huhuhu..keje skola aku sume dia buat..oopss...dia tlg..

kat ampang..takde sesapa yg terbuku dihati..pasal aku kat situ banyak berkawan..byk membuat onar..kite lompat ke tingkatan plak..

masa aku skola kat ampang, sekali lagik parents aku pindah..ke Kajang plak..masa tu nak UPSR dah..so parents aku mcm takmo aku ade masalah dengan skola baru..so aku berulang alik Ampang - Kajang..keje gile kan? tapi selamber je aku..hahaha

masa kat kajang..aku sekali lagik tersuka..this time..kawan aku nye adek..haha..nama dia wawa kot..ngan dia ni..aku banyak berdrama..hahaha..agak klaka gak laa kan..
dia tau aku suka dia..tapi masa tu dia suka ngan bdk lain.bdk kelas dia..and masa aku tau pasal tu..aku mcm terus bengang ngan dia..kena plak kekawan keliling sume duk bakar line..maka aku pon termakan ckp..terus aku WAR ngan dia..sampai nangis gak laa dak ni..pastu .........haha...abg dia dtg jumpa aku..cuak gile masa tu..ye laa..even tho abg dia kawan aku, and dia tau aku suka adek dia..tapi kalau sampai adek dia nangis..mesti ahh dia hangin..so abg dia bawak aku gi jumpa wawa ni..suruh settle..masa tuh aku tau..kekawan aku ni sume takleh pakai..sebelom tu..memasing ckp gebang abes..lepas kena sergah ngan abg dia..terus senyap sume..aku je yg kena..chaiitt..tapi it was nice..i still remember the sweet smile..everytime aku jalan depan umah dia naik beskal..and dia tau je bile aku akan lalu depan umah dia..mesti dia akan lepak depan pintu ke..pi siram bunge ke..haha..sending me signals...kan kan? tuh sume signals laa tu kan..tapi bile suka org lain..chait lagikk..

after that..aku pindah ke taman keramat..aku tak sesuai duduk kajang..aku banyak timbulkan masalah..patahkan tangan org dengan one punch..ade brani? masa tuh aku pailang gile..hahahaha..

kat keramat, aku culture shock, ye laa..kat kajang skola laki je..pi tmn k'mat..skola campo..mau jadik tak keruan..

masa masuk je kelas tu..lepas 2-3 hari..dah bley nampak potentials..hahha..tapi end up sume jadik best friend aku masa tu..ye laa..baru nak kenal pompuans kan..kat kajang dulu..pompuan yg aku kenal adalah bdk yg aku minat..ngan kawan dia yg juga merupakan awek member aku..so aku akui, aku tak banyak pendedahan pasal pompuan ni..

masa kat k'mat, satu kisah cinta..permulaan kisah cinta aku..nama dia, A..
dia ni laa yg buatkan aku rasa sgt bahgia masa skola tu..
aku takde declare papepon ngan dia..tapi everybody knows i'm with her..
mmg cam belangkas..
balik skola, aku tggu dia tepi pokok..
jln sesama..walaupon jalan aku ngan dia bertentangan..
kalau masa rehat, aku sentiasa akan belikan dia air, pastu gi anta kat dia..dia masa rehat mmg rehat ngan kengkawan dia..
pastu..dia join aku nye tusyen..haha..
lagik la bekepitt..
until one day, dia ajak aku gi makan lepas ko-ko kat skola..
aku happy je..tapi muka dia cam lain skit masa tu..
aku cuba je nak ceriakan..tapi dia mcm ade sumthin..
thenn..

"err..fizy, sy ade mende nak tanye awk ni.."
"pe dia?"
"ermm..fizy rasa sy ade bf tak?"
masa ni aku dah pelik dah..
"tahh..takde laa kot.."
"err..sy ade bf..........."
terus amik wallet dia..tunjuk gmbr bf dia.."
"ni laa dia..dia umo 23, keje kat shah alam.."
aku diam..aku tgk gmbr tu..tapi aku tak nampak muka laki tu..otak aku kosong masa tu..
pastuh dia bayar makan..then dia ckp dia nak balik..
aku hanya mampu tgk aje dia..pale otak aku duk pusing pikir..
ape yg jadi tadi ni?aku kena dump? aku kena main? aku kena ape sebenarnya?

the next day at skool..aku rasa mcm aku sgt susah, aku slalu je bertembung ngan dia..aku tau dia mcm serba salah jugak..tapi aku takmo friendship kitorunk hanco gitu aje..so aku telan je sume perasaan aku..aku treat dia sama je..aku masih gelak, aku masih belikan air, dan aku masih tggu dia lepas skola..

dia banyak kali ckp kat aku..takyah dah..psl dia ade bf..aku ckp..takpe..sy buat pasal kite kawan..and sy suka sebenarnya..honestly masa tu mmg aku rasa mcm tu..i mean..being friends with her, tak kire laa bf ke tak..is making me happy..dia pon ok je..

rupanya kekawan aku kat kelas..ramai yg tau dia ade bf, tapi tak sampai hati nak bitau aku..lepas sume dah tau kejadian tu..baru laa dorunk jumpa aku..story a to z..aku nak buat ape lagik kan..terima je laa..

tapi kisah aku ngan dia bukan sampai situ je..
seems that, my honesty in friendship backfired her..
being friends with me, had change her feeling towards her bf..
so..one day tu..dia bitau dia dah break ngan bf dia..
aku laa manusia paling happy,

belangkas kembali..
kekawan senyum je..happy utk aku..
tapi tak lama..

kali ni..kawan dia plak..
dtg jumpa aku..bitau yg dia sebenarnya masih lagik bersama bf dia..

aku masa tu hanco..
seriyes hanco..
berkecai..

dia dtg confront aku..
banyak mende dia ckp..
tapi yg aku igt ..

sy tak bermaksud..
sy suka awk sgt² tapi..
dia jauh..awk dekat..

memcm lagik laa..
masa tu aku dah tekad..lepas je dia abes ckp..aku terus blah..takde pandang blakang dah..ape nak jadik..jadik..
her friends told me that she cried that day..
she never cried like that ever before..

so..cinta munyit abes setakat tu..cinta kolej plak..sambung lenkali eh?
penat taip ahh..huhuhu



nak tulis ke takmo..
Saturday, July 12, 2008 4 comments

tadi mcm nak tulis pasal kisah cinta aku..

hahah..tapi mcm nak tangguh plak..
ade ke yg nak dgr kesah cinta aku..? hahah poyo!



tulisan yg panjang..
1 comments

urmm..tadi masa aku balik dari Kota Damansara, pale otak aku berfikir kejap..

....

....

....

dulu, masa 2003/2004 aku start involve dlm industri RnB ni secara tegar..aku kenal banyak gile kawan kawan..ade yg menjadi kawan baik..ade yg menjadi sahabat, ade yg menjadi mcm adek bradek aku sendiri..

masa tuh jugak aku kenal ramai kawan kawan yg ade group² nyanyian..only a few survives now..ade yg berpecah, ade yg stop nyanyi..ade yg buat group lain..dan ade yg berjaya skang..alhamdulillah..

tapi ape yg buat aku berfikir tadi..adalah kenapa sesetengah group tu..berpecah..?
bile pikir pikir balik..aku teringat satu perkataan, rakan rakan aku duk sebut sebut dulu..

"SISTEM"

..ape tuh sistem..? haaha..aku takmo tak reti nak ckp..kalau nak tau..pi tanya benign..hehe..
anyways..aku prasan sumthin..

semasa dulu..masa duk galak nak nyanyi tuh sume..satu benda yg paling penting adalah IKATAN PERSAHABATAN antara ahli group..at that time..sama sama blaja, sama sama gelak ketawa, sama sama sedih..i mean, masa tu..even ade prob kecik pon akan dishare bersama sama.."BENDA" tuh laa yg membuatkan sesatu group tu akan sentiasa bersama..kalau dlm term nyanyian, akan menyanyi dengan "BOLD"..maknanya suara yg klua beramai ramai itu akan blend dengan cantek dan suara tu nampak tebal..

bukan senang beb nak buat sampai jadik mcm ni..

aku percaya..setiap group yg ade chemistry sesama sendiri akan develop mende ni..
aku percaya juga, group hebat² seperti Innuendo, VE dan Ruffedge masa dedulu, masa belom top..nyanyian mereka sentiasa BOLD..sentiasa packed dan bunyi yang sedap..
aku percaya juga group² sahabat aku yg dulu, Infinatez,HoM, SD, Musicle dan banyak lagik..dedulu mesti nyanyi BOLD gegile..

tapi..kalau dorunk nyanyi BOLD, pack..kenapa ade yg berpecah..bukankah BOLD itu menunjukkan chemistry, keakraban antara ahli group?..jawapan dia..SISTEM..

ya..SISTEM yg aku ckpkan pada awal awal tadi..
biar aku terangkan secara senario..supaya senang aku nak susun ayat..

dulu..
nyanyi sesama..bley gelak gelak, kalau salah note..ke salah key ke..memasing bley gegelak je..
pastu..kalau nak jamm, pilih je memane tempat..jamm jeee..tarak hal..ke laut? gelak je..hahaha..tapi lepas dah kena SISTEM tu..mende tu sume hilang..

nyanyi kena PERFECT..takleh pitchy
nyanyi takleh sesuka hati kat memane..takut org ckp sore tak sedap..
yg paling penting..dalam hati sentiasa menyalahkan org lain kalau nyanyian tu dah tak BOLD..

kalau dulu, bile nyanyi pitchy, sahabat lain bley je tego leklok.."Beb..aku rasa mcm salah je..cuba try note/key mcm ni.."..
yg ditegur pon takde laa terasa sangat..i mean..memasing masih blaja..takde laa nak terasa ke ape kan?
tapi kalau ditegur mcm ni agak agak macam mane?
"Beb..amende ni? nyanyi tak hape hape..key salah..nyanyi dah lama..takkan note tuh pon takleh hold? "..

hoho..mungkiin yg berpendapat..teguran tu untuk menolong sahabat yg tak betul nyanyian tu..

BULLSHIT!! ..cuba laa kalau kite, org tegur "beb..ko nyanyi tak sedap..key salah"..
1st mende yg terdetik di hati ape? adakah kite akan terasa.."oh dia nak tegur aku je..untuk kebaikan kite group bersama.."..ade rasa camtu? aci potong jari laaa kalau gitu beb..takde nye..mesti 1st mende yg terdetik.. "B*toh laa..ko igt ko nyanyi sedap sangat.."..normal..rebellion dlm diri kite akan automatik kuarkan pendapat camtu..

mende ni laa yg akan menjadi hati semakin jauh..
bile hati dah jauh..maka nyanyian pon dah tak BOLD..
bile nyanyi tak BOLD..maka salah menyalah pon start..
then lepas tuh gado..
takde hati dah..
pastu kuar group, group pecah..

itu yg terjadi kepada mostly group member aku..
chemistry, ukhuwah, persahabatan tuh dah berkurangan..

igt..SISTEM tu akan kikiskan keukhuwahan tu..
kena pandai alert..

haha..luahan hati dan perasaan..kalau ade sesapa yg baca ni..ade group..bear in mind beb..
igt balik kenapa korunk nyanyi..
pasal nak nyanyi perfect or pasal hati kamu melonjak² keseronokan bile menyanyi bersama kawan kawan..

dan mungkin itu laa juga kenapa aku dah tak menyanyi bersama kawan kawan..hahahaha



:(
Thursday, June 26, 2008 3 comments

i miss saying "i love you" on the phone..
*sighs*



buang habuk!! haccchooooo~~
Tuesday, June 24, 2008 0 comments

last entry was on may 24th?? whoaa..lamanya aku tak hapdet blog ni..huhuhu..ade ke org baca? angkat tangan skittt..

ape pon..a lottttt has happen..sebab utama tak hapdet adalah tahap kebisian sy..huhu..bulan 6 adalah bulan membizikan diri dengan infinatez..dorunk gempak doowww!! hahaha..

anyway, on 21st June, Infinatez dah berjaya menglaunchkan their new single..it's official now..hehe..the event went great!! sangat best ..jgn lupa dengan adegan tambahan..sgt suka!! huhuh..

ape lagi yg jadi eh..oh..skang ni aku lebih banyak meluangkan masa di Kota Damansara..umah kengkawan..bukan ape..petrol mahal laa skang..tak larat nak ulang alik KD ngan Melawati ari ari..tapi ikutkan sama je..duduk umah..makan tanggung..petrol kena bayar..duduk KD, makan kena bayar..petrol save..tapi skang petrol ngan makan sama je kos..hahaha..so baik duduk aje kat KD kan..lebih kurang penat..

ape lagik bley cite? relationship wise..hahahah..poyo tak kalau cite pasal relationship diri sendiri dlm blog?..taapii..ni blog aku..so pi laa mammmm..huhuhu..
hati skang agak berbunga skit laa..baru jeee nak bunga ni..there's this one girl..which slalu dah berYM..huhu..best burak ngan dia..kerek yet sweet sumtimes..nak tau sapa? haha..tggu je laa ye..kalau ade pape..bley laa cite..kalau takde pape..nnt jadik mcm bodo je aku ni..hahah

oh..back to the infinatez's event..ade skit nak tambah..
aku legggaaaaaaaa sgt ..psl before the soft launch..our familia ade skit pergaduhan..aku pon tak tau kenapa sampai mcm tu skali outcome dia..tapi legaaaa sgt things are better now..
aku syg dia mcm aku syg adek aku..then bile jadik mcm ni..rasa ralat sgt pasal it's between her and someone else..takde kena mengena ngan kami yg lain..

then..on the same day..ade skit prank..to be precise, WAKENABEB..haha...infinatez merupakan artis pertama yg di'wakenabeb'kan utk season baru..flawless gile..infinatez mmg terkono abes..hahaha..nnt tgk laa kat NTV7 eh..bulan 7 nih..premiere!!!

after the event, terus ade show kat melaka..hahaha..lemauuuu..dorunk ckp aku mcm lori tanah masuk turbo + NOS kat dlm van..wakakkaka..penat dowwhh..

things are doing good..Infinatez akan meletopsss yuolss..haha..aku bersyukur aku ade kawan kawan yg gempak sekeliling aku..

last week, aku pi Gangstarz..kat MBSA..bley terjumpa plak ngan cik adek leeya yg chomel tu..huhuhu..terus ahh duduk ngan dia..sian dia duduk sengsorunk..thanx to her..tau laa jugak updates pasal Gangstarz..since dia mcm folo gegile kannnnnnnn..*wink* *wink* *to leeya*..hahaha..

haha..mcm karangan plakkk..dah la eh..muahahha



no 23..
Saturday, May 24, 2008 1 comments

sy baru saja lepas menonton 'number 23' which is a good mind fu*king movie..seriously..don't watch the movie unless anda sanggup menerima akibatnyeee..huhu..

did u know W is the 23rd no on the alphabet?
did u realise also, that W has 2 points downwards and 3 points upwards?
and..see on your keyboard, above W is?

selepas aje menonton movie number 23, i quickly search some stuff on the net, and 23 dominates!! hahaha..
from WTC to Titanic..all involves number 23..haha..it freaks me out mannn..

enuff with the 23...

single Infinatez dah siap proses, dah siap design bagai sume..and to be honest..it's gonna be good..heheh..lawa jugee laa kan..hehe..

spent 3 nights at D'Rimba house..and the house is freaking cunggg laa wehh..kecuali keadaan angket di depan rumah...utannnnn...plus ade pokok pisang hutan yg banyak..(kalau anda tau kaitan pokok pisang dan mistikal..hehe)..other than that..everything is good!..ade swimming pool..and what makes it good is..tak ramai orang duduk sana lagik..so tak banyak org mandi manda..bagus kerna tak payah nak tunjuk perut besar ku di khayalak ramai..

thne ade gym..huhu..maybe i can finally start going to gyms..since ramai yg akan berswimming dan bergym nnt..bagusss..

ape lagik nak tulis? takde..so setakat ini sajaaaa..



Malaysian Artist For Unity
Friday, May 16, 2008 0 comments

Masa sy tgk AIM yg lepas, Incik Afdlin Shauki ade menerangkan serba sedikit mengenai projek musik yg menggabungkan artis² malaysia..sejak dr aritu..sy tggu dengan penuh kesabaran sampai laaa arini..terjumpa link video itu di youtube..huhu...enjoy!!

i'm glad to be in the malaysian music community!!

sila ke sini utk website official MAFU
anda bley donlod VC dn juga mp3, juga ade mp3 karaoke..

INFINATEZ, sy mao anda nyanyi kembali lagu ni..ajak Luscious dan rekod jum!!



huhu..kena tagg!!
Tuesday, May 13, 2008 0 comments

~~Begin Copy~~

This is the easy way and the fastest way to :
1. Make your Authority Technorati explode.
2. Increase your Go
ogle Page Rank.
3. Get more traffic to your blog.
4. Makes more new friends.


Rules :

1. Start copy from “Begin Copy” until “End Copy” to your blog(for bloggers paste on the “compose” not the “edit html” part in posting blogs so it will be linked automatically).
2. Put your own blog name and link.
3. Tag your friends as much as you can, the more the better!


List
1. Picturing of Life
2. Juliana’s Site
3.Hazel-My Life, My Hope, My Future.
4.Jeanne-The Callalily Space
5.Starz in De Sky
6. My Charmed Life
7.Denz Techtronics
8.Denz Recreational
9.Life’s Simple Pleasures
10. My Blog
11. Because Life is Fun
12. In This Game of Life
13.Scribbles of my Life
14.Changing Lanes
15. anna
16. joytoy
17.Surviving deployment
18. The Deviant
19. All I want is Everything
20. Shadows of love, fate and destiny
21.Tasteful Voyage
22.A mom’s note
23. Bittersweet Collide
24.Jackie Simplypinay
25.Jackie’s Everyday Life
26. Parisukat
27. Ang Sponge ni Bub
28. ee-ey
29. Life is too short to be ordinary
30. mangosteenskin
40. jiwasintetik
41. Stupidity is Part of Me
42. Phizy's Blog


YOU’RE NEXT


~~ END COPY

sy nak tag :
leeya, tya, jaja, dan sesiapa yg membaca blog ku ini



haha..aku kena TAG!!
Saturday, May 10, 2008 0 comments

whoa..my 1st time kena tag..muahah

The Rules :
1. Each blogger must post these rules first.
2. Each blogger starts with eight random facts/habits about themselves.
3. Bloggers that are tagged need to write on their own blog about their eight things and post these rules.
At the end of your blog, you need to choose eight people to get tagged and list their names.
4. Don't forget to leave them a comment telling them they've been tagged, and to read your blog.

FACT no 1 :
i'm a computer freak..lemme rephrase that, i'm an internet freak. I can sit in front of the pc all day long..and still i dunno what to do..hahaha..

FACT no 2:
i'm actually a shy person. I dunno how to speak to people that i dunno, but with the people i'm used to, i'm quite the joker..huhuhu

FACT no 3:
i love to sing. R&B is in my heart. Meet plenty of good peoples in the industry and have becomed my familia. But i can't sing in front of people..terus gagap..hahaha

FACT no 4:
sy suka berangan..hahaha..yes! sangat suka sebenarnya, sebelom tido mesti berangan kejap..melayan mata dan otak..dan kekadang angan² itu akan membuatkan saya takleh nak tido sampai ke pagi

FACT no 5:
sy sebenarnya agak hardworking, tapi sikap tu ade mood. there are times i would do sumthing for hours..and there are sum times i wud just do sum favourite things for 5 minutes and get bored

FACT no 6:
People wud think me as sweet talker. Well i'm not..and not a playa as sumone thinks i am..hello~ sila tgk rupa saya..ade muka playa ke?

FACT no 7:
i'm an observer. Sy akan observe sumone tu for the 1st time..and it will always turn up that my observations akan memberikan sifat sifat yg baik je..

FACT no 8:
saya gemok, tak ensem..tapi sy best, chomel, klaka dan juga amat meminati Maya Karin (malaysia market) dan Jessica Alba (international market). Sy juga menganggap Angelina Jolie is the sexiest woman on the planet...with her clothes on..hehe..

sy nak tag Sou, Lynn, Betty, Dindeku Tya, Jaja, Cik Suerie, Cik Pyahilton dan Wawa yg hapsening dan



Musiq Soulchild's Future is playing on my comp..
0 comments

adakah anda pernah dgr lelagu dari jejaka bernama Musiq Soulchild ni? huhu..sekiranya anda peminat lelagu R&B, silalah carik album² dari si Musiq ni..layan beb..

*winamp tukar lagu "Jagged Edge's Way to Say I Love You" ..

well..arinih mood R&B, maka playlist pon banyak lelagu R&B. Aku teringat masa duduk umah subang dulu, rakan² gelarkan rumah itu sebagai "Rumah R&B" .. pasal ape? pasal everytime frens come there, mesti ade sesi jamming dan nyanyi nyanyi.. haha..lagu rock diR&B kan..ade brani? freestylin' melatah dan memacam lagi..how i missed those moments..huhu..

cite pasal R&B, aku rasa enlightment aku dlm industry ni start masa 97-98, masa tu Innuendo baru nak meletops..huhu..mmg meletop ok.. 9 awards on AIM tahun 98..sapu abes..hahaha..tapi sayang skali Innuendo dah berpecah. Pioneers of R&B they are..

anyways, ape ye yg terjadi pada aku since last post..? urmm..let's see..

1. pegi tgk cite Congkak ngan Zira. huhu..bley tahan laa cite tu..cuma aku agak terpotong skit part masa last tuh..perjalanan cite biasa je, cuma elemen² rasuk² tuh aku suka..tapi cam aku ckp..slack part masa last tuh je..part dia membuang momok tu je yg aku kureng gemor..overall aku kasik 3.5/5 stars je..

2. suppose start keje on Monday, tapi opis Euphonious baru lom siap, bulan 6 baru siap..so the 1st week aku keje kat umah, next week akan start beroperasi kat umah sementara. Looking forward..

3. Donlod tv series Angel..muahahaha!! all 5 season of it..sangat best..fav tv series aku masa tahun 2002 or 2003 gitu..tetiap malam khamis mesti bukat tv 2..hahaa..sapa kaco aku sepak! haha..

14 hb ni, Marie Digby turun OU beb..mcm best je..mcm nak pegi jeerr..huhu..Awek ni chomel dowh.. and i sooooo cair kalau tgk awek main gitar akustik..cair beb..cair..hahaha..

ermm.. bile laa aku nak shoot model kat studio ni..busan ahh..dah lama tak shoot ni..last arituh pon kat Outing Tasik Perdana ngan Adhadi, tapi tuh ramai sangat org..dekat 40 photog, mane sempat nak beramas mesra ngan model..hahahha..

aku takde idea dah nak tulis ape..nnt kalau aku rajin aku tulis laie..huhuhu



aku nampak mcm lelaki yg suka joke around eh?
Tuesday, April 29, 2008 3 comments

huhu..dia ckp dia igt aku memain je..aduhh!
payah laa camni..



cubaan berjayaaa!!
2 comments

kenapa dengan tajuk itu? hahaha..skang aku tgh gile..tajuk takde kaitan pon sebenarnya..aku saja nak merepek mlm ni..

anyways, aku rasa mcm hari aku tak lengkap kalau tak baca mamat ni . Dia ni mcm David Duchovny (betul ke eja?) dalam Californication. A writer, cool, gets to f*ck lots of beautiful women. At least he says he does laa kan.. tapi seriyes..entry² dia kekadang akan membuatkan aku ketawa terbahak-bahak..maybe the way he writes kot..huhuhu

ape lagik eh? ho ho..lagik 3 hari je aku nak start keje baru..muahaha! best best..tak sabar nih..lama tak keje kat tempat lain. 5 tahun keje ngan current kompeni..busan..

ouh lupa..aku dah beli premium account for rapidshare. Seriusly change my life..skang aku lebih banyak menghabiskan masa mencari link link rapidshare yg best (pr0n tak payah..dah ade dedicated forum for the links). Aku jumpa the ol Angel Tv series. Aku hingat lagik dulu rajin tgk kat tv2..dah lama dah aku carik..skang baru jumpa balik..hahaa..hidup aku akan penuh dengan tv series. Then jumpa Fresh Prince of Bel Air. The tv show yg membuatkan aku minat nak mati ngan Will Smiths, tapi itu kena tggu..Angel lebih penting..huhu

klaka je rasa bile baca shoutbox kat sebelah ni..ade juge org yg membaca blog aku ni ye..walaupon tak banyak..adeeee laa jugak...mane ley lawan mamat ni..hahaha

adehh..penat aku usha mespes, (ya..aku masih tak mampu utk menyerang facebook secara sepenuhnya)..sapa laa gadis chomel yg bley jadik model utk aku ni? lama tak shoot..aku nak shoot kat white room!!!!

currently listening to Innuendo's Innuendo album. Haihh..mengimbas kenangan btol lelagu ni..INNUENDO to me is the Godfathers of RnB kat Malaysia. They started it all. Dari Innuendo, then Ruffedge and VE, and then..segala-gala jumpulan RnB kuar..i'm glad i was part of the evolution. Hampir juge membuat group sendiri tau..haha..jgn tatau..dulu aku bley nyanyi tau. Tetiap minggu jumpa kekawan..Jamming..huhu..belasah je nyanyi..skang takleh dh..aku rasa aku nak nyanyi utk awek aku je..huh? ade ke awek? wakakakaka

mane tah future awek aku tu..sesat sampai mana tah..tak dtg dtg kat aku ..keh keh keh..



blog dari opis salah tak? huhu
Wednesday, April 23, 2008 1 comments

huhu..me here..busan ni..takpe takpe..ade story skit..

semlm, masa aku balik umah..kat lif tgh kecoh..aku pasang je laa tinger..rupanya ade mamat kantoi nak curik kabel..huhu...last 2 weeks pon ade gak satu india kena tutuh pasal nak curik kabel..

dasar mat pet betol..kabel tu kalau jual bukannye bley masyuk pon..kabel letrik biasa je..lain laa kabel TNB besar bapak tu..haa..yg tuh masyuk laa skit..tak pasal pasal je kena tibai..tapi semlm yg kantoi tuh melayu..

aku bukan ape..lepas dari tgk clip 3gp 'Minah Rempit Peragut' kena belasah sampai mati, kena pijak mcm binatang, pale kena hempuk ngan batu konkrit *yg sebenarnya bukan minah rempit, bukan dari Malaysia pon*..aku jadi phobia skit nak belasah org ni..bukan ape..kita kalau tgh marah, kekuatan kita lain mcm..masa kejadian curi kabel 1st tu..aku pon tak sampai hati nak tutuh india tu..kesian..dah ade 4-5 org lain duk hempuk dia dah..kena tang aku..mau pengsan plak..

Kes semlm tu..aku tak sempat nak pi usha..pasal aku sampai lambat..cheiitt!! walaupon besar kemungkinan aku takkan join belasah..pasal aku masih ade sifat humanitarian..salah ke ade perasaan gitu? kakak aku ckp.."kena kat batang hidung sendiri baru tau laa nak belasah " ..tapi still..aku rasa kalau kena tang batang idung aku..aku sendiri takleh nak pikir ape yg aku akan buat..adakah aku akan join pemukulan beramai2? atau aku akan berdiam diri je?

ape lagik eh? huhuhu..urmm..aaa..there's this one girl..suddenly close down on me..i donno what i've done..pasal sgt pelik..bukannye ade pape pon..baru je nak kenal kenal..one day dia sangat bubbly dan layan sgt best..the next day..terus senyap..YM tak jawap..sms pon tak jawap..huhu..kena kidnap ngan alien ka? atau saja nak shut me up..kot ye pon..just tell me u dun wanna be frens..senang kan? takde laa aku duk pikirr² sebab musababnye..xpe lah..nak berkawan pon susah skang ni..dulu berchinte je yg pilih rupa..skang nak berkawan pon pilih rupa gak kot..ahahahaha..

tuh laa masalahnya kalau tak ensem..dah laa tak ensem..gemok..kulit gelap..duit takde..hahaha..sapa laa nak? padan muka aku..



I miss..
Saturday, April 19, 2008 1 comments

there are a few things i miss a lot..mari kite tgk..:

1. i miss going out..lepaking all day long..
2. i miss shaking my bumbum on the club, with frens
3. i frakin miss going to RnB showcases and gigs..
4. i miss saying 'i love u' to sumone i love
5. i miss umah USJ
6. i frakin miss the times we jam ikut suka hati

*sigh* i used to be such a fun person..skang ni mcm busan skit life..huhuhu..dah tua kot? ahhaha..i'm gonna be 27 this year..tua ke? tak kot..huhu..

am supposed to go out today..nak amik gmbr di Bukit Bintang..kat center tu..yg banyak keta and people tu..huhuhu..tapi tak jadik pasal partner in crime maybe akan datang dari Kuantan..sian plak kat dia..drive jejauh..pastu nak kena amik aku pastu pi ke BB plak..takyah laa kan..sian kat dia..besuk je laa kot..

and i sooooo wanna see Congkak..huhu..cite bes!! tapi tah laaa..mcm malas je..see..i'm a bored person kan..hahaha..

2th May, i'm gonna start working at a new company..with frens..and work for frens..doing things i luv!! hehe..*crossing finger* hopes that everything is gonna be all good..*jumaat lepas ade kes skit kat opis tu..*

i wanna shoot at whiteroom lahh..hhuhu..i wanna buy lighting studio set lahh..huhuhu..i wanna experiment..

*VE's Kau is playing on the winamp* ..shoott..i fraking luv this song..sangat comel and santai..to badd VE dah berpecah, Lah is such an idol..sore dia gempak dowhh..huhuhu..*load VE's, RE's and Innuendo's song into playlist* ...layan lelagu lama laahh..lama tak melalak dalam bilek ni..anyone wanna join??

hearing VE mengingatkan kisah lama..huhuhu..

dengan VE laa aku kenal the most greatest people yg aku dah anggap sebagai family skang ni..sedar tak sedar..VE mainkan peranan yg besar dlm hidup aku..i do hope that sumday..i can watch all of them on stage together..just for a event pon jadik lahh..huhuhu..




Banyaknye sawang!!!
Wednesday, April 16, 2008 0 comments

muahahhahaha..sesungguhnya lama nak mattiiiii blog ni tak aktif..hahaha..tatau pesal..maybe pasal aku mmg tak sesuai untuk menulis..aku lebih suka membaca..lagipon..ade ke org nak baca blog haku ni? hahahaha..

anyways..my last entry was in Nov 2007..whoaaa!! that is a long time huhuhu..

mari recap serba sedikit ape yg terjadi..

Infinatez didn't win Gangstarz..
My love for photography is getting bigger
I'm currently making my own web..and maybe i'll start blogging there..
and i need a gf..ahhahahaha..


things to look forward :

i seriesly need to start saving..i got a car and a house to buy..
i want to upgrade my camera, A700 is cool..campo plak ngan those CZ lenses..huhuhu..
2hb May, a new chapter begins..hehee..



Flickr
Monday, September 10, 2007 2 comments

This is a test post from flickr, a fancy photo sharing thing.



waktu yg dah lama..
Tuesday, May 15, 2007 0 comments

heylo there guys..

i know..it's been a longgggggg time since i wrote anything here...hehe..

dan sy sebenarnya agak makin malas sejak kebelakangan ni...huhu..maaf yaaa..
nak recall what happen since the last post..agak dah terlupaa..muagaga...anyways..

but i promis..will update as frequently as possible..hokekk!!



as promised~
Tuesday, March 13, 2007 1 comments

seperti yg telah dijanjikan..here's a few of my pics on Lah n Yas's Wedding Reception..

they look sooo good together!!








































































































miss Hannah Tan...aaaaaa so beautiful laaa you!!!..

more of them pictures at my FOTOPAGES



ouh i love weddings~
Monday, March 12, 2007 0 comments

hehe..gile laa tajukk..!! haha..anyways..semlm on the 11th March 2007, dua org sahabat sy kawen!!..huhuh..congrats to Lah n Yas..

terus terang aku ckp..salute siyut dorunk nie..bayangkan laa..dorunk nie kenal dari kecik..and end up kawen sesama..waahh..gile drama melayu siyutt..

well..the reception was held at Dewan Sivik PJ..huhu..bley tahan laa org yg dtg..huhu..and u know what? HANNAH TAN was there..woo hoo!! dpt amik gmbr ngan dia plak tuh..syieett..she was damn gorgeuusssss man i tell you!!..dengan sweet nyee..dengan seksi nyee..and her perfume was soooooo delightful..huhuh..rasanya Hannah T dtg ngan Vince, pastu..si Damien dah angin gile..huhuh..dia ckp..Hannah T takmo kat dia pasal he's black..hehhe..bodo nye Damien..

ok ok..back to the wedding story..semlm aku rasa mcm agak jeles ngan Lah..psl one thing Yas is sgt baik..cute..chomel..mmg padan laa ngan Lah yg kurus, lurus tuh..hahaha..tapi yg buat aku jaki btol ngan Lah is his talent..he wrote a song for Yas, called sumthin like "Kau Tercipta 'tuk Ku" ..and lagu tuh sgt sedappp..i wish i can do the same for my future wife..tingin sangat nak buat lagu expressing the way i feel ..and let everybody knows about it..huhu..caya lah Lah..huhuh..

anyways..yg folo skali semlm ade Fahmi and Alice, Sou, Lynnz, Nelli and Fad, and Eizani & Putri..hehe..gile laa..mmg kitorunk takleh dibawak ke majlis yg formal nie..bising nak mampos..then sesi amik gmbr..huhu..perangai lama memasing dah dtg balik.."GG" laa kate kan..muahhaaha..amik gambar kat set pelamin..pastu tgh duk amik amik gambar tuh..tetiba aje Official Photog dtg..terus amik skali..huhu..maka akan tersemat laa gmbr tuh kat album Yas n Lah..huhuhu..sampai mati laa korunk akan igt kitorunk..huhu..

aku pon duk shoot gmbr gak..hehe..jadik official photographer utk kawan kawan..uhuhu..camera berjaya jugak semlm..cuma masa pengantin sampai aje dia cam biol skit..rupanya aku tak onkan stabilizer..patut ah gambar sume goyang aje..huhuh..my badddd...

masa nak balik..pi salam ngan pengantin, they look soooo happy..alhamdulillah..cecepat laa dpt anak ehh...huhuh..

anyways..mlm nie baru aku akan upload a few of 'em pic kat sini..and my FP..so tggu aje laa ye..



new PS editing skill..wuu huu!!
Tuesday, March 06, 2007 0 comments

any of u guys heard of HDR images? if you wanna see the sample images..just go to dave's web and see for ya self..

the 1st time i saw this guy's works..my jaw dropped..mmg superb editing dia..tabik hormatt~!!..anyways..i was trying on my PhotoShop..cuba nak dpt kab effect tuh..hehe..tapi lain plak yg jumpaa..

see for ya self..

before
























after
























before
























after
























pls click the image for a better pic..tenk you~!!



about me
Name [Phizy]
Nick [PeachesNCreamz]
Age [25]
D.o.B [26th Oct 1981]
Email [freal0s@gmail.com]
myspace [ click here ]
fotopages [ click here ]
YM [freal0s@yahoo.com]
Status [Single] *wink wink*
Hates [liars][backstabbers]
Loves [R&B][graphix][games]


royale brats
++syai@myspace
++syai@blog
++joe@myspace
++joe@blog
++heza
++butet
++nenoks
++capik
++kuchai
++kelik

me familia
++suhana
++leeya
++pash
++lynnZ
++w.a.w.a
++kadidu
++betty
++defoo
++infinatez
++dato pahmi
++dina

newly adds
++dinde teeys
++ijaku
++cik suerie
++piahilton
++gadis salsa
++looney J
++corinna

my daily drugs
++neraka yg best
++melayu minimalis

long time ago
June 2006
July 2006
August 2006
September 2006
January 2007
February 2007
March 2007
May 2007
September 2007
April 2008
May 2008
June 2008
July 2008
August 2008

photo albums
++suhana
++yanniz
++lynnZ
++musz [CandidSyndrome]

fav spots
++Myspace
++R&B fans lepak here
++Get Ur Fonts Here
++Potosop Toots
++Inspirations
++Download Mp3 Albums


link me up on ur blog..and i will surely link u in mine..
drop a tag

Free shoutbox @ ShoutMix